Samenwerking voor veilig vakantiewerk

0

CNV Jongeren start een landelijke campagne om veilig vakantiewerk te promoten. Uitzendorganisaties Adecco en Tempo-Team ondersteunen de campagne van de vakbond.

Door gebrek aan ervaring lopen vakantiewerkers 25 procent meer risico op een bedrijfsongeval dan reguliere arbeidskrachten. Dit blijkt uit onderzoek van de Arbeidsinspectie die dit jaar extra streng controleert op veiligheid tijdens vakantiewerk. De tijdelijke aard van het werk maakt dat veel jongeren onvoldoende op de hoogte zijn van de gevaren en de belangrijkste voorschriften, waardoor de kans op een ongeval groot is.

Donderdag 30 juni wordt de aftrap van de campagne gegeven bij Van Dijk Educatie uit Kampen, waar elke zomervakantieperiode vierduizend vakantiekrachten werken. Adecco en Tempo-Team zijn belangrijkste leverancier van de vakantiekrachten bij Van Dijk. De uitzendorganisaties zullen jongeren stimuleren om via de website www.vakantiebaantje.com, welke belangrijk onderdeel is van de voorlichtingscampagne, hun oordeel te geven over de veiligheid van hun vakantiewerkplek.

De campagne wordt ondersteund door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.
 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer