Rob de Laat naar IRIS Corporate Finance

0

Rob de Laat wordt associate partner bij IRIS CF, een M&A kantoor in Capelle aan den IJssel. Tegelijkertijd treedt De Laat af als voorzitter van de Bovib.

De Laat is al sinds 1989 actief als ondernemer/investeerder in de flexbranche. In 1997 richtte hij Flex Group Nederland op dat in 2006 is verkocht aan het beursfonds DPA. In 2008 heeft hij MSP-onderneming Staffing MS opgericht en in 2018 (samen met IRIS CF) verkocht aan HeadFirst Source Group. Voorts heeft De Laat In 2009 een doorstart gefinancierd van particuliere thuiszorgorganisatie Evita Zorg en zijn meerderheidsbelang in 2016 verkocht aan het management. Daarnaast is De Laat actief als investeerder in groeibedrijven in de flexbranche en co-auteur van het boek Professioneel Inhuren van Flexibele Arbeid.

 IRIS CF: positie versterken in flexbranche

Met het toetreden van De Laat tot het partner team verstevigt IRIS Corporate Finance haar positie als specialist in de flexbranche. Tobias Taminiau van IRIS Corporate Finance over de toetreding van De Laat: “(…) Wij hadden al een mooi trackrecord qua transacties in flexbranche. De samenwerking met Rob maakt dat we een nog meer kunnen betekenen voor DGA’s en investeerders in de flexbranche bij onder meer exit strategieën. Rob heeft als ondernemer en investeerder unieke ervaring met een diversiteit aan succesvol afgeronde transacties. IRIS CF kijkt ernaar uit om met Rob de Laat haar vleugels verder uit te kunnen slaan in de flexbranche.”

Sparren met flexondernemer

Rob de Laat over zijn nieuwe rol bij IRIS CF: ”Als ondernemer/entrepreneur ben je vooral gericht op het succesvol starten en laten groeien van je bedrijf. Daar heb je verstand van. Ik heb zelf ervaren hoe belangrijk het is om te kunnen sparren met iemand die jouw belang en positie begrijpt. Ook als je nadenkt over exit. Het is lastig om dit te verkennen met je directe omgeving. Je aandeelhouders, accountant en achterban zijn hier niet altijd de meest geschikte partijen voor. Zij hebben namelijk zelf ook een belang, dat niet per se gelijk opgaat met jouw belang als ondernemer. In die fase is het misschien nog te vroeg om contact te zoeken met een M&A partij. Vanuit mijn ervaring als ondernemer en investeerder in de flexbranche kan ik samen met IRIS CF met name DGA’s inzicht geven en ondersteunen bij het maken van de beste volgende stap. Strategisch en uitvoerend.”

Afscheid Bovib

De carrièrswitch van De Laat betekent ook dat hij aftreedt als voorzitter van de Bovib, de brancheorganisatie voor intermediairs en brokers. Op woensdag 30 januari neemt De Laat tijdens de nieuwjaarbijeenkomst in Nieuwegein afscheid bij de branchorganisatie Bovib.

Bron: IRIS Corporate Finance

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer