Rotterdamse aanpak malafide uitzendbureaus

0

In Rotterdam is vorig jaar de eenjarige pilot Rotterdamse aanpak van malafide uitzendbureaus van start gegaan. Dit is een samenwerking tussen de gemeente Rotterdam en de ABU.

‘Malafiditeit en arbeidsmigratie zijn met elkaar verwikkeld geraakt, malafide activiteiten spelen zich met name af in de grote steden waar een groot deel van de bemiddelde werknemers bestaat uit arbeidsmigranten. Uit een risicoanalyse van de Belastingdienst blijkt dat een kern van recidivisten actief is in de regio’s Rotterdam en Den Haag,’ vertelt Jurriën Koops, directeur sociale zaken bij de ABU in het zomernummer van Flexmarkt.

De kern van de pilot is om alle partijen die een rol hebben in de preventie en handhaving intensief te laten samenwerken en te laten optreden, een snelle informatie-uitwisseling tussen de publieke en private partijen en de focus op het aanpakken van de private personen achter de grote aantallen bv’s. Het doel is om binnen een jaar honderd malafi de spelers uit de Rotterdamse markt te weren.

De Rotterdamse wethouder Karakus is tot dusver tevreden over de Rotterdamse aanpak. Of de huidige aanpak ook echt effectief is moet in oktober blijken uit een gezamenlijke evaluatie.

Het gehele artikel is te lezen in het zomernummer van Flexmarkt.

Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer