Q&A over speeddaten

0

Uitzendbureaus kunnen speeddaten met werkzoekenden, een samenwerking tussen UWV en uitzendbranche. Twee vragen over dit speeddaten.

Wat is speeddaten?

Tijdens een speeddate worden werkzoekenden in de gelegenheid gesteld om in korte gesprekken kennis te maken met de aanwezige uitzendbureaus. Een werkzoekende heeft een paar minuten de tijd om zich te profileren en een goede indruk achter te laten bij de intercedent.

Hoe werkt speeddaten met UWV?

UWV nodigt werkzoekenden uit die zich recent hebben ingeschreven en zorgt voor ruimte. De deelnemende uitzenders nemen hun vacatures mee en voeren gesprekken met meerdere werkzoekenden. Is er een mogelijkheid tot een match, dan kan het uitzendbureau een vervolgafspraak maken op de eigen vestiging.

Deze en andere vragen én antwoorden over speeddaten staan in het zomernummer van Flexmarkt.

Uit onderzoek van Servicepunt Flex blijkt dat uitzendondernemingen over het algemeen tevreden zijn over het proces rondom speeddates die georganiseerd worden voor werkzoekenden. Lees meer.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer