Ruim 8.000 Randstadwerknemers minder in 2009

9

In het vierde kwartaal van 2009 waren er bij Randstad wereldwijd 8.220 personen minder in dienst dan in hetzelfde kwartaal in 2008.

Dit betekent een daling van 24,3 procent. Dit bleek uit de presentatie van de jaarcijfers en de cijfers over het vierde kwartaal van 2009, die vorige week plaatsvond.

In ons land waren er in het vierde kwartaal van 2009 5.610 werknemers in dienst bij Randstad. Dit zijn er 24,7 procent minder dan in het vierde kwartaal van 2008 (7.450). Maar ook in alle andere landen waar Randstad actief is, nam het personeelsbestand af.

Ook maakte de uitzender het aantal uitzendkrachten dat zij bemiddelt heeft bekend. In het vierde kwartaal van 2009 lag dit aantal voor Nederland 22,19 procent lager dan in het vierde kwartaal van 2008. Dit percentage komt overeen met de ABU Marktmonitor over het vierde kwartaal van 2009. De monitor liet in het vierde kwartaal van 2009 een daling van de uitzenduren van 23 procent zien.

Wereldwijd daalde het aantal uitzendkrachten dat werkzaam is via Randstad van 569.200 naar 484.600, een daling van 14,86 procent.
 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

9 reacties

 1. nounou, dat zijn harde klappen voor de blauwen. Maar ik weet wel zeker dat vrijwel iedereen ze dit ‘gunt’, die hebben niet veel vrienden buiten de eigen gelederen

 2. Raoul | Payper op

  Randstad is een prima bedrijf met puike prestaties. Uiterst vervelend voor die 8000 mensen maar Randstad laat wel zien wat ze verkopen; flexibiliteit!
  De markt is in 3 jaar tijd 1/3!!! kleiner geworden, zie deze global player dan maar eens op koers te houden.

 3. harm hoekstra op

  “Vervelend voor 8.000 mensen”.
  Verloren dan 8.000 werknemers werkelijk hun baan, zoals in de kop vermeld ? Ik heb niets over massaontslagen gehoord. Lijkt me meer verloop dat dit niet is aangevuld. In dat geval is de kop onjuist en demagogisch.
  Harm

 4. Rob en Sander,
  Het is niet flauw van Gijs om anoniem te reageren. Wellicht is hij wel 1 van die 8.000 ?!. En, zoals de meeste insiders wel weten, als Randstad van personeel af wil dan zullen ze 1. dat altijd uit de publiciteit houden (vandaar Harm dat je weinig hoort over massaontslagen) en 2. zo snel en goedkoop mogelijk er vanaf proberen te komen (de persoon telt niet bij Randstad, alleen de resultaten).
  Waar een groot bedrijf heel klein in kan zijn,…

 5. De kop is inderdaad niet juist. Natuurlijk verloop is niet altijd vervangen, dat is iets heel anders dan dat er 8000 man ontslagen wordt.

 6. Het is jammer dat er heel veel mensen zijn die niet verder kijken dan hun (subjectief) gekleurde neus lang is.
  Er is op dit moment geen enkel bureau wat niet geconfronteerd wordt met de vervelende gevolgen van de recessie. ( zie het recent gepubliceerde artikel van het CBS over de klap die onze branche heeft gekregen) Een van die gevolgen is dat er afscheid genomen moet worden van zeer gewaardeerde collega’s waar we allemaal bij voorkeur nog graag mee hadden samen willen werken. Randstad is van mensen en werk voor flexmedewerkers en eigen medewerkers

Reageer