Rumoer in top USG – Hans Coffeng vertrekt

4

Chief Operating (COO) Officer Hans Coffeng legt per direct zijn functie neer bij USG People. Een “verschil van inzicht” over het te voeren beleid, is de reden van zijn vertrek. USG moet het voorlopig doen met één COO.

Coffeng blijft wel ter beschikking van de organisatie tot en met 1 december 2011 om de lopende projecten en andere taken over te dragen. Eric de Jong, de andere COO binnen USG en verantwoordelijk voor de activiteiten in Zuidwest Europa, zal voorlopig Coffengs taken overnemen. Hans Coffeng was in april 2010 benoemd tot COO en gaf als zodanig leiding aan de uitzendactiviteiten van USG People in Nederland en Duitsland.  

‘Veel succes’
“USG People hecht er aan de heer Coffeng dank te zeggen voor zijn bijdrage in de afgelopen jaren aan de ontwikkeling van de vennootschap en wenst hem veel succes in zijn verdere carrière,” zo meldt het persbericht van USG People dat zijn vertrek aankondigt. Coffeng was inmiddels 18 jaar werkzaam voor het bedrijf en sinds 2003 lid van het Board of Management van USG People, zo valt op te maken uit het jaarverslag van de uitzendorganisatie.

Strategie op de schop
USG People maakte nog geen maand geleden, gelijk met de lager dan verwachte derdekwartaalcijfers, bekend dat zij de eigen strategie op de schop ging nemen: de activiteiten van het bedrijf worden ondergebracht in drie divisies (General Staffing, Specialist Staffing en Professional Solutions). Het aantal internationale merken wordt teruggebracht van 20 tot vijf. De aansturing van het bedrijf vindt vanaf volgend jaar plaats op basis van de merken, in plaats van per land. USG kondigde aan voortaan te werken met merkendirecteuren in plaats van landendirecteuren.

Dalende omzet
USG People’s nettowinst was in het derde kwartaal van 2011 bijna gehalveerd, zo bleek in oktober dit jaar. Coffeng, hoofdverantwoordelijke voor Nederland en Duitsland, zag in dat kwartaal de omzet in Nederland met 1 procent dalen. In Duitsland liep in hetzelfde kwartaal de omzetgroei terug. De omzet in Duitsland kwam in het derde kwartaal uit op 2 procent.

USG-carrière Hans Coffeng
Hans Coffeng (1967) begon in 1993 als stagiair bij Unique Nederland in het kader van zijn studie sociologie aan de Rijksuniversiteit Groningen, zo meldt het jaarverslag 2009 van USG People. Zijn eerste baan was die van intercedent. Na diverse functies werd hij in 1999 benoemd tot algemeen directeur van Unique Nederland. In 2001 werd Coffeng directeur van de divisie United Office Services en per januari 2003 Executive Vice President van de regio Nederland en lid van de Board of Management. Van oktober 2006 tot april 2010 was Hans Coffeng, als Executive Vice President van de regio Centraal Europa, verantwoordelijk voor alle activiteiten in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Polen en Italië. Sinds april 2010 is hij COO (Chief Operating Officer) en geeft hij als zodanig leiding aan de activeiten van de uitzendorganisatie in Nederland en Duitsland. 

Naast zijn werkzaamheden voor USG People N.V. is Hans Coffeng commissaris bij woningcorporatie Nijestee in Groningen, zo meldt het USG-jaarverslag.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

4 reacties

 1. Edwin Landzaad op

  Ieder bedrijf dat werkt via de beurs zou eens goed moeten nadenken wat de aandeelhouders vinden,
  de markt heeft altijd gelijk,ze investeren liever in uniformiteit en
  transparantie dan eindeloze vergaderingen en egotripperij.
  Veel beursbedrijven denken te weinig aan de eens geleerde
  win-win situatie,maar meer de ik-ik
  situatie,het kost op lange termijn
  altijd geld.

Reageer