SEU-examens krijgen een nieuwe naam

0

De Stichting Examens Uitzendbranche (SEU) gaat de namen van de SEU-examens wijzigen. De nieuwe namen zijn: SEU-examen Backofficeprofessional en SEU-examen Uitzendprofessional.

De reden voor de naamswijziging is de verandering in de flexbranche die onder meer de WAB met zich meebrengt. “Door de ontwikkelingen en verschuivingen in de markt vonden wij de naam van het Payroll examen niet meer passend’, licht Barbara Kramer, manager SEU toe. “Ook voor de uitzendmedewerker doet de term ‘professional’ meer recht aan de steeds complexer wordende functie.”

De naamswijziging van beide examens gaat in op 1 januari 2020. Kandidaten die dit jaar examen doen, krijgen het diploma Payroll of het diploma Uitzendmedewerker. Vanaf 1 januari 2020 prijkt de nieuwe naam op het diploma.
De naamswijziging heeft inhoudelijk geen effect op de examens. De aankomende wijzigingen in wet- en regelgeving worden doorgevoerd in de vraagstelling. SEU verwacht enkel tekstuele aanpassingen in de eind- en toetstermen en geen inhoudelijke wijzigingen.
Vanwege de naamswijziging moet de terminologie in het SEU-examen Backofficeprofessional aangepast worden. Dat gebeurt na 30 december. Daarom wordt er tussen 30 december 2019 en 17 januari 2020 geen examen Backofficeprofessional afgenomen.

Meer informatie over deze wijziging vindt u op de website van SEU.

Bron: SEU

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer