Source boekt sterke omzetgroei

0

Source Group NV heeft een sterk derde kwartaal 2015 achter de rug. Tegelijkertijd kondigt Source aan dat, in het kader van de voorgenomen fusie met HeadFirst, ceo Patrick Rodijk, per 1 januari vertrekt.

Gerekend tot en met het derde kwartaal van 2015 kwam de omzet uit op 142,9 miljoen euro. De omzetgroei, die over het eerste halfjaar 3,5 procent bedroeg, versnelde daarmee tot 5,9 procent over de eerste negen maanden.

Ook de stijging van de bruto marge (het bruto omzetresultaat) versnelde van 10,9 procent in de eerste jaarhelft naar 16,4 procent in de eerste negen maanden. De bruto marge bedroeg tot en met 3e kwartaal 4,0 miljoen tegen 3,4 miljoen een jaar geleden.

Source profiteert van de groei van het aantal professionals en een stringente controle van de kosten. Ook de versterking van de commerciële slagkracht van de organisatie, waar de organisatie in 2015 fors in heeft geïnvesteerd, begint zijn vruchten af te werpen, zo laat het bedrijf weten.

Fusie met HeadFirst
Op 7 oktober 2015 is de voorgenomen fusie met HeadFirst bekendgemaakt. De combinatie, actief in contractbeheer, matching en MSP-diensten, zal een omzet hebben van circa 420-430 miljoen euro en bemiddelt ruim 4.000 professionals. Thans wordt ter voorbereiding op de definitieve afronding van de transactie een Due Diligence onderzoek uitgevoerd.

CEO Rodijk vertrekt
Met de voorgenomen fusie komen er ook veranderingen in het bestuur. In dit verband zal de huidige ceo, Patrick Rodijk, per 1 januari na bijna vijf jaar de organisatie gaan verlaten. Tot het moment van fuseren zullen de taken van Rodijk worden waargenomen door de heer E. Prijden (COO).

Source is specialist op het gebied van het matchen van ZZP-ers, freelancers en professionals met een ICT achtergrond. Daarnaast faciliteert Source, als MSP of broker, de gehele of een gedeelte van de inhuuradministratie van haar opdrachtgevers. Source verzorgt maandelijks de verwerking van de uren voor ruim 2.000 professionals.

Bron: Source Group N.V.

Lees ook: Source en HeadFirst gaan mogelijk fuseren

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer