Start People helpt jongeren aan woonruimte

0

Start People en Change= zijn een samenwerking aangegaan om werkende jongeren te helpen aan goede en betaalbare woonruimte.

In het bijzijn van Maxime Verhagen, voorzitter Bouwend Nederland, en andere prominenten uit de bouwsector tekenden beide partijen vanmiddag in Almere een samenwerkingsovereenkomst.

Starters arbeidsmarkt
In Amsterdam alleen al zijn zo’n 13.000 jongeren tussen de 18 en 30 jaar met een opleiding tot maximaal mbo-niveau dagelijks op zoek naar een woning. Dat zorgt in de praktijk vaak voor veel onrust en problemen, aangezien het zoeken tijdrovend is en lastig met vaste werktijden te combineren. Daarom ontwikkelt Change= voor deze doelgroep de komende jaren 10.000 zelfstandige appartementen in de grote vier steden. Het eerste gebouw van Change= wordt naar verwachting medio 2016 opgeleverd. Op twee locaties in Amsterdam krijgt Start People het exclusieve recht om 350 van de 1.100 woningen ter beschikking te stellen aan starters op de arbeidsmarkt. De overige 750 woningen stelt Change= rechtstreeks ter beschikking aan werkende jongeren tussen de 18 en 30 jaar.

‘Met deze samenwerking willen we bijdragen aan het oplossen van een groot maatschappelijk probleem in Nederland: het tekort aan goede en betaalbare huisvesting voor jonge werknemers in Nederland’, aldus Jan-Willem Gelderblom, algemeen directeur van Start People. Dankzij de overeenkomst met Change= helpt Start People werkende jongeren zodat ze hun energie niet langer aan randvoorwaarden hoeven te verspillen, maar zich volledig kunnen richten op hun ontwikkeling en baan. Ook de opdrachtgevers van Start People zijn er dus bij gebaat, stelt Gelderblom. ‘Wij nemen ons werk als arbeidsbemiddelaar ruim op en dragen graag bij aan kansrijke initiatieven die zich richten op het aanpakken van maatschappelijke issues zoals Change= doet.’

Bron: Start People

Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer