Start Uitzendbureau organiseert reünie

0

In maart volgend jaar zal er een grootschalige reünie van Start Uitzendbureau (1977-2002) plaatsvinden. 20.000 oud-medewerkers zijn uitgenodigd om samen te komen in de Van Nelle Ontwerpfabriek in Rotterdam.

Deze ‘Startdag2012’ vindt plaats op 31 maart 2012 en wordt georganiseerd door de Start Foundation, de sociale investeringsmaatschappij die werd opgericht om de maatschappelijke missie van Start Uitzendbureau voort te zetten. De reünie is bedoeld voor oud-medewerkers en, helaas, niet voor uitzendkrachten van toen. Er zijn 1800 kaarten beschikbaar (20,12 euro per persoon).

Voor kwetsbare mensen
Start Uitzendbureau, opgericht door werkgevers, werknemers en overheid, was het eerste uitzendbureau dat zich sterk maakte om mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt  (langdurig werklozen, gehandicapten, vluchtelingen, etc.) aan het werk te helpen,” zo stelt het persbericht van Start.

Start Foundation
Na de verkoop van Start Uitzendbureau aan USG People N.V. (Start People) in 2002 ontving Start Foundation het verkoopkapitaal om het ‘Start-ideaal’ levend te houden. Met dit maatschappelijke kapitaal worden vernieuwende projecten en bedrijven gefinancierd die mensen met minder kansen aan het werk moeten helpen én houden.

‘Mensen te snel afgeschreven’
Jos Verhoeven, directeur van Start Foundation: "Er is in de afgelopen 35 jaar veel bereikt, en daar mogen we best een moment bij stilstaan. Maar we leven nog steeds in een samenleving die mensen buitensluit. Sommige mensen worden veel te gauw afgeschreven en komen aan de kant te staan, terwijl de meesten van die mensen best aan het werk willen en ook kunnen. Dit is een zorg van toen en nu."

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer