Uitslaande brand in ‘polenpension’

0

Een onderkomen voor Oost-Europese seizoenarbeiders aan de Rudolf Tappenbeckweg in Noordwijk is maandagmiddag door brand verwoest.

Volgens het uitzendbureau dat de woonruimte voor de Oost-Europeanen verzorgt, waren de 23 pensiongasten niet in het gebouw toen de brand uitbrak. Voor hen zoekt het uitzendbureau vervangende woonruimte. In het uitgebrande pand was een "polenpension" gevestigd, een onderkomen voor seizoenarbeiders. Het is niet bekend om welk uitzendbureau het gaat.

De brandweer liet het pand gecontroleerd uitbranden. Persoonlijke ongelukken hebben zich niet voorgedaan, aldus de gemeente Noordwijk. De brandweer had in eerste instantie te maken met een grote binnenbrand, maar die groeide uit tot een uitslaande brand. Het gebouw, het vroegere Hotel De Beuk maar nu bekend onder de naam Villa Bianca, staat schuin achter het bekende hotel Huis ter Duin. De rookontwikkeling was groot, maar leverde geen gevaar op voor omwonenden. Hotels in de buurt hebben wel hun ramen en deuren gesloten.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer