Uitzendbureau laat kandidaten solliciteren per sms

0

De Belgische uitzendorganisatie T-interim laat mensen via sms solliciteren. Deze smsjes kosten de sollicitant niets.

Dit meldt de Belgische krant De Standaard.

Het uitzendbureau gebruikt de sms-campagne om mensen te werven voor Volvo. Wanneer een sollicitant een sms stuurt met het woord Volvo naar het nummer 8989, wordt hij binnen 24 uur gebeld door iemand van het uitzendbureau. Als de sollicitant over de nodige kwalificaties beschikt, wordt de procedure onmiddelijk gestart.

Sven Hubin van T-interim: ‘Het blijkt veel efficiënter te zijn dan wanneer er een mailadres of telefoonnummer op een bord staat. We krijgen tot vier keer zoveel kandidaten binnen. En dat is logisch. Een telefoonnummer of mail ben je vaak al vergeten als je thuis bent. Niemand die ook pen en papier naast zich liggen heeft in de wagen om dat snel op te schrijven. 8989 onthoudt iedereen.’

Solliciteren per brief of e-mail blijft ook nog mogelijk. ‘Die klassieke manier zullen we natuurlijk blijven gebruiken’, aldus Hubin.

Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer