USG geeft Van Campenhout bijna 1,5 miljoen euro mee

0

Oud-CEO Herman van Campenhout krijgt van voormalig werkgever USG People 1,467 miljoen euro nadat het bedrijf en hij besloten uit elkaar te gaan.

Dat staat in het halfjaarverslag van USG People. Van Campenhout verliet USG People na vier maanden omdat er "te weinig chemie" zou zijn tussen de topman en het uitzendbedrijf. Hij werd opgevolgd door CFO Rob Zandbergen, die al eerder interim-CEO was. Van Campenhout ontvangt als afvloeiïngsregeling, wanneer zijn regeling op dezelfde manier is opgebouwd als die van voorganger Ron Icke, nog een half jaarsalaris (de duur van de officiële opzegtermijn), de pensioenbijdrage voor die periode, een jaarsalaris met pensioenbijdrage en een vergoeding voor het beëindigen van de aandelen/optieregeling waaraan hij deelnam. Dat komt uit op 1,467 miljoen euro.

USG People had het vaste jaarsalaris voor Van Campenhout in 2010 bepaald op 612,5 duizend euro, met een pensioenbijdrage van jaarlijks 122,5 duizend euro. Daarnaast had de topman ook recht op variabele bonussen. Op korte termijn bedroegen dezen maximaal 2 promille van het bedrijfsresultaat, met een maximum van één jaarsalaris. Op lange termijn ontving de topman bij behaalde resultaten over drie jaar aandelenpakketten. Mochten de financiële gegevens anders blijken dan ze leken bij het uitkeren van de bonussen, dan kon de Raad van Commissarissen de bonus van Van Campenhout terugvorderen. In het contract van Zandbergen stond dit nog niet, aldus het remuneratierapport.

In het rapport staan de voorwaarden voor de afvloeiingsregeling. De uitkering bij beëindiging van het contract is maximaal éénmaal het vaste jaarsalaris. Mocht het aftredende bestuurslid dat onredelijk vinden, dan kunnen er ook twee jaarsalarissen worden uitgekeerd. Maar het venijn zit in de staart: er zijn geen afspraken gemaakt over het vervroegd aftreden van bestuursleden, zoals in het geval van Van Campenhout.

USG People kondigt in hun rapport tenslotte aan dat gedurende 2010 gekeken zal worden naar het beloningsbeleid om te zien of daar wijzigingen in moeten worden aangebracht. Ron Icke ontving bij zijn afscheid een afvloeiïngsregeling van 1,35 miljoen euro.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer