USG People koopt Zwitsers uitzendbedrijf

1

Uitzendconcern USG People heeft het Zwitserse uitzendbedrijf Uniman overgenomen.

Dat meldde het bedrijf dinsdag zonder op financiële details in te gaan. Eind 2010 meldde CEO Rob Zandbergen al dat het bedrijf in 2011 op overnamepad zou gaan.

Uniman is in het gebied rond Genève actief op het gebied van specialistisch uitzenden en werving van gekwalificeerd personeel voor de industriële en commerciële sectoren en de bouw. Het in 2005 opgerichte bedrijf, met een hoofdkantoor in Lausanne, heeft een jaaromzet van 10 miljoen euro.

De overname betekent een aanzienlijke vergroting van de voor USG People nog altijd relatief kleine Zwitserse markt. In 2010 realiseerde het concern er een omzet van 28 miljoen euro. Daarmee was het alpenland goed voor bijna 1 procent van de totale omzet van 3,1 miljard euro die USG People in 2010 boekte.

USG People betaalde de overname in contanten uit eigen middelen.

De eigenaren en het huidige management van Uniman zullen in dienst blijven bij USG People en belangrijke managementposities gaan vervullen in zowel Zwitserland als Italië.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

1 reactie

Reageer