UWV en STAF gaan ziekteverzuim uitzendkrachten tegen

0

Langdurig ziekteverzuim onder uitzendkrachten moet verlaagd worden, vinden UWV en de Stichting Arbo Flexbranche (STAF). De twee partijen hebben daarom een overeenkomst ondertekend waarin staat dat ze gaan samenwerken om ziekteverzuim tegen te gaan en de re-integratie mogelijkheden van uitzendkrachten te vergoten.

‘Door intensiever te gaan samenwerken met de uitzendbranche willen we de dienstverlening aan uitzendkrachten vergroten. Hierdoor krijgt ook deze groep meer mogelijkheden voor re-integratie’ vertelt Fred Paling, lid Raad van Bestuur van UWV.

De werkwijze die beide partijen willen hanteren gaat als volgt: UWV beoordeelt de mogelijkheden van de zieke uitzendkracht en geeft gericht aan waar de kansen voor hervatting van werk liggen. Het uitzendbureau waar de kracht is ziekgemeld, zal de kracht vervolgens een passend arbeidsaanbod doen. Van de uitzendkracht wordt verwacht actief mee te werken om succesvol te kunnen re-integreren.

Met deze intensievere aanpak, waarbij UWV scherp gaat beoordelen wie weer aan het werk kan en de uitzendbranche die zich maximaal gaat inzetten voor het vinden van een baan voor de re-integrerende werknemer, geven de beide partijen inhoud aan de nieuwe Ziektewet. Aart van der Gaag, bestuurslid van STAF, ziet nog meer kansen: ‘Het plaatsingspercentage van deze groep zou alleen nog maar groter kunnen worden als naast deze gemaakte afspraken ook no-riskpolissen en proefplaatsingen mogelijk worden gemaakt. Een volgende stap’.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer