UWV verwacht minder werklozen in 2011

0

Het aantal werklozen blijft verder dalen. Eind dit jaar bedraagt het aantal 490.000.

Dat is de verwachting van uitkeringsinstantie UWV. Dat is 3 procent minder dan een jaar eerder, toen 507.000 mensen zonder baan zaten. Voor 2011 verwacht het UWV een verdere ‘bescheiden daling’ van 2 procent, zo meldde de instantie donderdag.

Het UWV denkt dat de vacatures vooral in de zorgsector zullen toenemen. Ook in andere sectoren zoals de horeca, de detailhandel, en bij adviesbureaus voorziet het UWV een herstel. De minst kansrijke groepen, zoals ouderen, laaggeschoolden en langdurig werklozen, profiteren vooralsnog het minst van het herstel op de arbeidsmarkt, merkt het UWV.

Het dalende werkloosheidscijfer was het afgelopen jaar voor een groot deel toe te schrijven aan het forse aantal flexwerkers dat een baan vond. Daarnaast hebben bedrijven hun eigen werknemers – ondanks dat er onvoldoende werk was – toch vaak vastgehouden. Dit werd ondersteund door deeltijd-WW, waarbij werknemers een gedeeltelijke uitkering kregen, maar toch in dienst bleven van de werkgever.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer