Werklozen verplicht naar uitzendbureau in Haarlemmermeer

0

Inwoners van Haarlemmermeer die in de bijstand zitten, worden, als het aan raadslid Forza ligt, verplicht zich in te schrijven bij een uitzendbureau.

Nadat vorige week wethouder Andrée van Es (Werk, GroenLinks) toegezegd heeft dat Amsterdamse bijstanduitkeringgerechtigen zich voortaan verplicht moeten inschrijven bij een uitzendbureau, heeft Michel van Dijk aan het College van Burgemeester en Wethouders ook schriftelijke vragen gesteld over dit onderwerp. Dit blijkt uit berichtgeving op dichtbij.nl.

Van Dijk: ‘Het hebben van werk is de beste uitkering en wij vinden dat mensen met een uitkering zo snel mogelijk weer aan het werk moeten. Een inschrijving bij een uitzendbureau kan hierbij helpen en wij vinden dit dan ook een prima tegenprestatie. Van de vacatures van laaggeschoold werk wordt namelijk 58 procent via uitzendbureaus ingevuld.’

Forza verwacht dat het college dit voorstel zal overnemen, omdat dit precies in de lijn van het college ligt om mensen zo snel mogelijk aan het werk te krijgen. In de regel heeft het college zes weken de tijd om schriftelijke vragen te beantwoorden.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer