YoungCapital top-4 meest innovatieve bedrijven

0

YoungCapital behoort officieel tot de vier meest innovatieve bedrijven van Nederland. YoungCapital is het enige bedrijf in de top 4 dat actief is binnen de recruitmentbranche.

Dat werd vandaag bekendgemaakt tijdens de uitreiking van de Erasmus Innovatie Award 2015. De andere genomineerde ondernemingen waren Hanskamp Agrotechniek, Resato International en TrackJack. De award werd donderdagochtend uitgereikt tijdens het congres ‘Getting Smart’ in de Rotterdam Science Tower. YoungCapital werd al twee jaar op rij genomineerd voor de Erasmus Innovatie Award.

YoungCapital werd door de jury genomineerd voor de prijs, vanwege de steile groeicurve die het bedrijf heeft doorgemaakt. ‘YoungCapital gelooft en investeert in de kracht van jonge mensen en is een voorbeeld van een bedrijf waarbij de combinatie van technologische en sociale innovatie succesvol is ingezet om dit te realiseren’, aldus het juryrapport.

‘Commitment statement’
Ineke Kooistra, CEO van YoungCapital, was aanwezig bij de uitreiking. ‘Sinds de oprichting van ons bedrijf in 2000 is innovatie de drijvende kracht geweest achter onze groei. Dat blijft ook in de toekomst zo.’ Een voorbeeld van sociale innovatie is het werkgeversbeleid van YoungCapital. Sinds dit jaar neemt YoungCapital alleen nog mensen aan vanuit een wederzijds commitment voor langere periode. Medewerkers tekenen samen met hun manager een ‘commitment statement’. Hiermee wordt de investering van beide kanten vastgelegd voor een periode van (minimaal) twee jaar.

Solliciteren via WhatsApp
Eerder dit jaar lanceerde YoungCapital het solliciteren via WhatsApp: kandidaten nemen een videomotivatie op met hun smartphone en sturen die direct aan de recruiter. Solliciteren wordt zo laagdrempeliger en sneller gemaakt. ‘Wie jong talent wil kunnen binnenhalen, moet blijven innoveren. Het is ontzettend mooi dat onze ideeën andere bedrijven mogen inspireren’, aldus Kooistra.


YoungCapital heeft afgelopen tijd meerdere nominaties en onderscheidingen in de wacht gesleept, zoals voor de Nieuwe Kampioen, Best Managed Company en National Champion van de European Business Award.

Bron: YoungCapital

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer