Afspraken voor flexkrachten in sociaal plan

0

Bij diervoederproducent ForFarmers Hendrix wordt gereorganiseerd. In het sociaal plan dat is afgesproken voor werknemers die hun baan kwijtraken, zijn ook afspraken gemaakt voor flexkrachten.

Medewerkers die deel uitmaken van de flexibele schil van bedrijven, raken bij reorganisaties vaak als eerste hun baan kwijt. Meestal hebben zij ook geen recht op de voorzieningen die zijn afgesproken in het sociaal plan. In het sociaal plan van producten van diervoederproducten ForFarmers Hendrix zijn nu expliciete afspraken voor uitzendkrachten gemaakt. ‘Ik hoop dat we daarmee een trend zetten,’zegt Wietze Kampen van CNV Vakmensen. ‘Tot nu toe blijkt het vaak moeilijk om afspraken te maken voor flexkrachten bij het afsluiten van een sociaal plan.’

Voor de medewerkers die hun baan kwijtraken bij ForFarmers Hendrix zijn afspraken gemaakt over de begeleiding naar nieuw werk. Daarnaast wordt de oude kantonrechtersformule gehandhaafd, met factor 0,8. Flexkrachten krijgen een maandsalaris mee.
 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer