Asscher bereid tot uitstel flexmaatregel

0

Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken is bereid zijn plan om de positie van flexwerkers te verbeteren een jaar uit te stellen.

Asscher zei dat vandaag in de Tweede Kamer. De Kamer had op het uitstel aangedrongen.

Flexvoorstel
Asscher wil dat flexwerkers vanaf 1 juli van dit jaar al na twee jaar recht krijgen op een vast contract, in plaats van na drie jaar. Een Kamermeerderheid vreest dat die maatregel averechts zal werken, gezien de economische crisis. Bedrijven zullen jongeren dan nog eerder ontslaan, om te voorkomen dat ze hun na twee jaar een vaste baan moeten aanbieden.

Asscher is daar minder bang voor, maar hij vindt het ‘geen ramp’ de Kamer tegemoet te komen. Hij verzet zich niet tegen een amendement van VVD en D66 om het flexvoorstel pas op 1 juli 2015 te laten ingaan.

Sociaal akkoord

De Kamer praat vandaag met Asscher over zijn voorstellen om de arbeidsmarkt te hervormen. Het gaat om een uitwerking van het sociaal akkoord dat het kabinet vorig jaar sloot met vakbonden en werkgevers. Naast maatregelen voor flexwerkers gaat het om een hervorming van ontslagrecht en een verkorting van de WW-duur. Een ruime Kamermeerderheid steunt de plannen op hoofdlijnen, bleek woensdag op de eerste dag van het debat.

Bron: ANP

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer