Datalek bij Randstad

0

Uitzendbureau Randstad heeft korte tijd te maken gehad met een datalek. Door een softwarefout waren privégegevens van negen werkzoekenden die staan ingeschreven bij het bedrijf voor iedereen in te zien.

Dat bevestigt Randstad na berichtgeving van RTL Z. Het ging bijvoorbeeld om e-mail- en woonadressen, telefoonnummers, opleidingsniveau, werkervaring en salariswensen.

,,We betreuren dat dit gebeurd is”, geeft een woordvoerster van Randstad aan. ,,Gelukkig is het beperkt gebleven tot een kleine groep werkzoekenden.” Alle getroffen personen zijn door Randstad persoonlijk op de hoogte gesteld.

De gegevens zijn minstens één dag openbaar geweest. Het lek werd ontdekt door beveiligingsonderzoeker Dennis Veninga van Networking4all, die daarna RTL Z waarschuwde. Toen hij Randstad erop wees, werd het binnen enkele uren verholpen. Oorzaak was een woensdagavond doorgevoerde update op de website van Randstad.

Bron: ANP

Lees ook:

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer