DUS Dienstverlening (+165%) profiteert naar vraag naar vakmensen

0

Dus Dienstverlening is de kleinste FlexTopGroeier uit de Flexmarkt Omzetranglijst Top-100 2018, maar het bedrijf maakte wel de grootste groei door. Het flexbedrijf profiteert van de enorme vraag naar vakmensen. “Als je je klanten nu goed bedient, dan weten ze je op andere momenten en in andere fasen van de conjunctuur ook te vinden.”

flextopgroeiersFlexTopGroeier: DUS Dienstverlening

Omzetklasse: 2 – 5 miljoen euro
Omzet 2017: 4,5 miljoen euro
Omzetgroei t.o.v. jaar daarvoor: 165%

Schaarse profielen

DUS Dienstverlening zag in 2017 zijn omzet meer dan verdubbelen. Niet vreemd: het bureau is voornamelijk actief in bouw en infra, met klanten in het mkb. En dat betekent dat de profielen waarvoor DUS bemiddelt steeds schaarser zijn geworden. Dat bevestigt Jasper Hoek, samen met zijn broer Arjan Hoek eigenaar van het bureau. “We hadden nog meer vaklieden kunnen plaatsen, maar we willen altijd de juiste persoon bemiddelen of detacheren. Daarom nodigen we iedere kandidaat op gesprek uit, voordat we hem aan de klant aanbieden. We willen weten wie we aan onze klant aanbieden.” Dat laatste waarderen klanten, stelt Hoek. Want de prijs van timmermannen en metselaars wordt door de markt al danig opgezweept. “Het is in de markt gangbaar dat die vaklieden worden door- en doorverhuurd en gaandeweg drie keer zo duur zijn geworden. Een metselaar kan fors omhoog gegaan zijn in tarief ten opzichte van twee, drie jaar geleden. Klanten zijn terecht terughoudend om mensen met de verkeerde intenties in te huren. Daarom willen wij graag de juiste prijs-kwaliteitverhouding blijven bieden. Wij zien ons bedrijf niet als een urenfabriek, maar als betrokken partner in personeel met know-how van de branches.” Hoek verwacht dat de toekomst van DUS goed is. “Als je je klanten nu goed bedient, dan weten ze je op andere momenten en in andere fasen van de conjunctuur ook te vinden. Ik zit twaalf jaar in de uitzendbranche dus ik weet inmiddels: als dit zich doorzet, verwacht ik dat er dit jaar weer een verdubbeling aan zit te komen.”

Dit artikel is geschreven door Wilbert Geijtenbeek (redacteur Flexmarkt) en is verschenen in het juni-nummer van Flexmarkt. Nog geen abonnee?

De Flexmarkt Omzetranglijst Top-100 2018 staat online.

De andere FlexTopGroeiers in de Flexmarkt Omzetranglijst Top-100 2018 zijn:

Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer