DBA-overeenkomst Detaned voorbeeld voor branche

0

Detaned is erin geslaagd om als eerste intermediair een individuele modelovereenkomst Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelatie (DBA) sluitend en geaccordeerd te krijgen.

Met deze door de Belastingdienst goedgekeurde overeenkomst zijn de relaties van Detaned Groep gevrijwaard van naheffingen omtrent de zogenoemde fictieve dienstbetrekking bij inhuur van zzp’ers.

De Belastingdienst heeft Detaned gevraagd om de overeenkomst als voorbeeld te publiceren op de website Belastingdienst.nl. Dat zal binnen enkele weken gebeuren. Collega-intermediairs kunnen de modelovereenkomst dan downloaden en gebruiken voor hun eigen onderneming.

Detaned is al bijna 15 jaar intermediair tussen ZZP-vaklieden en hun opdrachtgevers door heel Nederland binnen de bouw en techniek.

Hieronder vindt u de goedgekeurde overeenkomst die binnenkort op de site van de Belastingdienst is te downloaden.

Bron: Detaned Groep

 

In de nieuwe Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (Wet DBA) komt de verantwoordelijkheid voor het op orde hebben van de arbeidsrelatie te liggen bij zowel de opdrachtgever als de opdrachtnemer. De bescherming die de VAR u bood, komt te vervallen. Dat is een risico. Als opdrachtgever moet u goed op de hoogte zijn van wat nu precies uw nieuwe verantwoordelijkheden zijn. Kom naar het seminar Van VAR naar Wet DBA voor antwoord op alle belangrijke vragen. Breng uw kansen en risico’s in kaart!

 

Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer