Education Works erkend opleider voor arbeidsmigranten

0

Education Works in Boxtel is door het Ministerie van Onderwijs en Cultuur erkend als MBO-instelling en mag daarom nu deelnemers opleiden naar erkende diploma’s.

Education Works richt zich specifiek op opleidingen en cursussen voor arbeidsmigranten. Het aanbod bestaat onder meer uit taaltrainingen, veiligheidstrainingen en vanaf nu dus ook uit MBO-opleidingen, waar deelnemers een erkend diploma mee kunnen behalen. De MBO-opleidingen van Education Works richten zich in eerste instantie op plantenteelt, logistiek, vershandel en transport, maar het aanbod van opleidingen zal snel uitgebreid worden.

Uitzendmarkt
Het opleiden van arbeidsmigranten deed Education Works de afgelopen jaren in samenwerking met ROC’s en AOC’s. Maar om kwaliteit te kunnen leveren en beter in te kunnen spelen op vragen uit de (uitzend)markt heeft Education Works er voor gekozen om zelf erkend opleider te worden.

Arbeidsmigranten missen startkwalificatie
Education Works richt zich specifiek op arbeidsmigranten omdat zij vaak geen startkwalificatie hebben, maar wel de ambitie hebben om in Nederland op de arbeidsmarkt door te groeien. Een Nederlands diploma is daarbij vaak onmisbaar.

Subsidieregeling Praktijkleren
MBO-opleidingen van Education Works zijn altijd een combinatie van onderwijs in praktijk en theorie. Opleidingsprogramma’s bestaan uit theorielessen, gecombineerd met oefenen en leren in de praktijk. Door deze combinatie komen de MBO-opleidingen in aanmerking voor de subsidieregeling Praktijkleren.

Bron: Education Works

Lees ook: Subsidieaanvraag praktijkleren voortaan via rvo.nl

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer