Een op de zes zzp’ers wil meer uren werken

0

Een op de zes zelfstandigen zonder personeel (169.000) wil meer uren maken. Dit geldt vooral voor zzp’ers die twaalf tot twintig uur per week werken.

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Van de ruim een miljoen zzp’ers heeft driekwart geen behoefte om het aantal uren te veranderen, slechts een klein deel – 8 procent – wil minder werken.

Meer zzp’ers, meer uren
Door de economische crisis hadden zzp’ers de afgelopen jaren minder inkomsten, minder werk en gaven ze vaker aan dat ze meer uren wilden maken.
Het aandeel zzp’ers is de laatste jaren steeds verder toegenomen, van ruim 8 procent in 2003 tot ruim 12 procent in 2015. Bijna de helft van de zzp’ers werkt in deeltijd. Dat is iets minder dan bij de werknemers met een dienstverband. In totaal 40 procent van de zzp’ers die twaalf tot twintig uur werken, willen meer uren maken. Tien jaar geleden was dit nog een kwart. Ook zzp’ers met een baan van minder dan twaalf uur per week willen relatief vaak meer werken. Weinig voltijd zzp’ers willen hun arbeidsduur veranderen. Zij maken doorgaans al lange werkweken.

Bron: ANP

Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer