Geld voor scholing flexkrachten

0

Er komt extra geld voor scholing van flexkrachten. Minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) heeft vandaag een banenplan voor de uitzendsector goedgekeurd dat werkgevers en bonden in deze branche hebben gemaakt.

Met het goedkeuren van het sectorplan voor uitzendkrachten kent Asscher anderhalf miljoen euro toe, de sector legt hetzelfde bedrag bij. In het sectorplan staan afspraken over scholing van 1100 flexkrachten en omscholing van 250 flexkrachten voor de technieksector.

Banenplannen
Over dit soort banenplannen zijn vorig jaar afspraken gemaakt in het sociaal akkoord tussen kabinet, werkgevers en vakbonden. Eerder keurde Asscher al een plan voor de bouwsector goed. In totaal zijn er 35 zogeheten sectorplannen ingediend.

 

Positie flexwerker

Vandaag behandelt Asscher het wetsvoorstel Werk en Zekerheid in de Tweede Kamer. Daarin wordt onder meer geregeld dat de positie van flexwerkers wordt versterkt. Ze krijgen bijvoorbeeld recht op een zogenaamde transitievergoeding die bedoeld is voor scholing.

 

ANP/Rijksoverheid.nl

Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer