ING wijst kritiek Asscher op ‘ontslag’ uitzendkrachten van de hand

0

Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken heeft uitgehaald naar ING ‘op basis van aannames en onjuiste informatie’. Dat zegt de bank in reactie op de scherpe kritiek van Asscher naar aanleiding van een bericht in de Volkskrant.

ING zegt de handelwijze van de PvdA-bewindsman te betreuren. De ochtendkrant meldde donderdag dat de bank veel uitzendkrachten aan de kant zet uit vrees hen anders na 1 juli de nieuwe ontslagvergoeding te moeten betalen.

Asscher zei dat als waar is wat de Volkskrant meldde over een interne notitie van ING, hij dat ‘schandalig’ vindt. ‘Wat is de moraal van een bank die een salarisverhoging voor de top verdedigt die in de miljoenen loopt en tegelijk de meest kwetsbare werknemers iedere zekerheid wil onthouden? Is dat uit te leggen aan medewerkers? Aan klanten?’, aldus de minister.

ING kondigde vorig jaar een grootscheepse reorganisatie aan. 1075 flexkrachten en 1700 vaste krachten verliezen hun baan. Volgens de bank is er geen verband tussen ‘deze uitstroom’ en de nieuwe Wet Werk en Zekerheid, waarin de ontslagvergoeding is geregeld. Een uitzendkracht die na twee jaar aan de kant wordt gezet, krijgt dankzij de nieuwe wet tweederde maandsalaris mee.

ING zegt graag in gesprek te gaan met Asscher om een en ander toe te lichten.

Bron: ANP

Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer