Kamp wil tuinders maatwerk bieden

0

Minister Henk Kamp (Sociale Zaken) wil tuinders tot 1 juli ‘maatwerk’ bieden bij het beoordelen van aanvragen voor werkvergunningen voor Roemeense en Bulgaarse seizoensarbeiders.

Zo nodig kan binnen twee weken een verzoek worden beoordeeld en een vergunning worden verstrekt. Maar tuindersorganisaties hebben aangegeven dit onvoldoende te vinden.

Dat schrijft Kamp donderdag in een brief aan de Tweede Kamer. De Land- en Tuinbouworganisatie (LTO) gaat ervan uit dat beduidend minder werkvergunningen worden verstrekt. Eerder deze week zeiden brancheorganisaties al geen heil meer te zien in het overleg met de minister over personeelsproblemen van vooral boom- en aardbeienkwekers in West-Brabant.

De Zuidelijke Land- en Tuinbouw Organisatie (ZLTO) werkt nu met zes individuele Brabantse tuinders aan een gang naar de bestuursrechter om hun gelijk te halen.

Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer