Meerderheid Kamer voor hoger minimumjeugdloon

0

Een meerderheid in de Tweede Kamer heeft dinsdag bij minister Asscher aangedrongen op een ‘substantiële’ verhoging van het minimumjeugdloon. Het jeugdloon moet volgens de Kamer beter aansluiten op het gewone minimumloon dat vanaf de leeftijd van 23 jaar geldt.

D66-Kamerlid Van Weyenberg zei het gek te vinden dat iemand van 18 nu maar 45 procent verdient van waar iemand van 23 recht op heeft. Dat verschil is volgens hem ‘achterhaald’. Een motie van D66 kreeg steun van onder meer PvdA, SP, ChristenUnie, GroenLinks en Partij voor de Dieren.

Asscher heeft zelf vorig jaar aangegeven de Wet Minimumloon niet meer van deze tijd te vinden. Hij werkt aan een herziening en zegt met voorstellen te komen.

Young & United
De onder meer door FNV gesteunde jongerenorganisatie Young & United heeft in een reeks acties veel aandacht gevraagd voor verbetering van het minimumjeugdloon. Campagneleider Ron Meyer is blij met de kamermeerderheid. ‘Een half jaar geleden bekommerde bijna niemand zich nog om de lage betaling van jongeren, nu worden we in onze strijd gesteund door 7 politieke partijen.’

Bronnen: ANP, Young & United

Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer