Overname uitzendbureau Zuidgeest door Augias Flex

0

In een continu veranderende uitzendmarkt heeft Augias Flex een ambitieuze maar duidelijke doelstelling. De spin-off van JEX wil in 2025 een plek in de top 50 van grootste uitzendondernemingen hebben bemachtigd. Via een strategie van het opkopen, samenvoegen en efficiënter maken van uitzendbureaus wordt ingezet op groei en moet dit doel verwezenlijkt worden. De overname van Uitzendbureau Zuidgeest op weg naar dit doel is inmiddels een feit.

Eerste overname als vertrekpunt

Met een handtekening onder het koopcontract is de eerste overname definitief. Augias Flex en Zuidgeest hebben de handtekeningen gezet onder de officiële overnamedocumenten. Augias Flex voegt het specialistische uitzendbureau Zuidgeest hiermee toe aan haar portefeuille. Door de kennis en expertise vanuit JEX te combineren met de energie en kunde van Augias Flex kan de maximale potentie van Zuidgeest worden benut, op een uitzendmarkt die onderhevig is aan grote veranderingen en ontwikkelingen.

‘De nauwe samenwerking tussen Augias Flex en JEX zit erin gebakken. We helpen uitzendbureaus succesvol te zijn door gebruik te maken van de infrastructuur van JEX. Door bijvoorbeeld een stuk administratie weg te nemen via JEX. Hierdoor is er meer liquiditeit, waarmee uitzendbureaus sneller kunnen investeren in de eigen groei,’ vertelt operationeel directeur Jeroen van Rossum van JEX.

Overeenkomende potentie

Zuidgeest past in potentie goed bij Augias Flex. De bemiddelaar van personeel richt zich op de industrie, bouw en techniek. Branches waar Augias Flex en haar management veel ervaring in heeft. De geografische spreiding van Zuidgeest biedt met vestigingen in Rotterdam en Geleen daarnaast zowel een bekende als enorme groeimarkt. Groei die met ondersteuning en investeringen op specifieke onderdelen als backoffice, commercie, IT, procesmanagement, employer branding en (recruitment) marketing gerealiseerd moet worden.

Zuidgeest, ‘Sterk in vakwerk’

De mens staat binnen Zuidgeest op één, al vijftig jaar lang. Zuidgeest is er voor werkzoekenden en organisaties met behoefte aan vakkundig personeel in de specialismen industrie, bouw en techniek. Maar ook in andere sectoren. Met een groot bestand aan gekwalificeerd personeel door heel Nederland kan Zuidgeest snel voorzien in extra personeel. Personeel dat zich door middel van persoonlijke begeleiding, veiligheidstrainingen en opleidingsmogelijkheden kan blijven ontwikkelen. Dit in combinatie met diverse veiligheidscertificeringen, in-house services en volledige uitbesteding van werving, selectie en salarisadministratie zorgt ervoor dat Zuidgeest zich kan onderscheiden als betrouwbare partner voor werkzoekenden en organisaties met behoefte aan personeel.

Uitzendmarkt onder druk

De Nederlandse uitzendmarkt gaat gebukt onder hevige veranderingen en ontwikkelingen. Samen met een sterke economie zorgt dit voor veel druk op het personeelsbeleid van bedrijven, waarin de flexmarkt een grote rol speelt. De markt heeft behoefte aan innovaties en technologische integraties om personeelsinvulling mogelijk te maken, tezamen met een lagere kostenstructuur. Uitzendbureaus willen mee in deze veranderende vraag, maar kunnen niet. Daar ontstaat voor Augias Flex een kans.

‘’De markt vraagt steeds meer om consolidatie en lagere kostenstructuren. Flex is groot in Nederland, maar inefficiënt. Met JEX bieden wij dit door uitzendondernemers samen te laten werken via de centrale marktplaats. Wij maken daarmee stappen die onze concurrentie niet kan volgen, maar de markt is veel groter en biedt veel meer kansen. Waar wij in de originele plannen een eigen overname divisie voor JEX hadden, hebben wij nu besloten deze los in de markt te zetten als onafhankelijke spinoff,’ aldus Nick Hillebrand, oprichter en algemeen directeur van JEX.

Over Augias Flex

Augias Flex is opgericht door JEX en participeert in ondernemingen die actief zijn op de Nederlandse flexmarkt. Door middel van het toevoegen van kapitaal, energie, ervaring, synergie en technologie kunnen uitzendondernemingen sneller groeien met een hoger onderliggend resultaat. Hierbij ligt de focus op organisaties met omzetcijfers tussen €5 en 15 miljoen, waar kansen liggen op het gebied van onder andere backoffice, finance, marketing en IT.

De overname van Zuidgeest en toevoeging aan de portefeuille is het begin van meer. Met het oog op 2025 wordt ononderbroken en strategisch gekeken naar overnamekandidaten. Voor meer informatie, kijk op de website: www.augiasflex.nl en www.zuidgeest.nl.

Dit artikel is gesponsord door Augias Flex.

Over Auteur

Reageer