Proef Randstad biedt 90 flexwerkers hypotheek

0

Bij de proef van uitzendorganisatie Randstad om mensen met een flexibel arbeidscontract makkelijker in aanmerking te laten komen voor een hypotheek, kwamen afgelopen jaar ruim 400 aanvragen binnen. Hiervan is aan 90 mensen de benodigde perspectiefverklaring verstrekt.

Randstad vindt het resultaat voldoende om verder te gaan met het initiatief.

Vervanging werkgeversverklaring
Hypotheekverstrekker Obvion had toegezegd flexkrachten een hypotheek te verstrekken, wanneer Randstad voor hen een verklaring zou afgeven met de verwachting dat zij in de toekomst tenminste hun huidige inkomstenniveau kunnen handhaven. Dit papiertje dient als vervanging van de werkgeversverklaring, die normaal nodig is bij het aanvragen van een hypotheek.
Het is voor mensen zonder vast contract nog altijd erg moeilijk om een hypotheek af te sluiten en een huis te kopen. Banken hanteren doorgaans de voorwaarde dat iemand een vast contract moet hebben.

Proef Randstad
Voor de proef waren 10.000 medewerkers van Randstad aangeschreven. Het ging om flexwerkers die ten minste een jaar werkzaam waren voor de uitzendorganisatie. Randstad laat weten dat het aanbod van kracht blijft dat het nu ook beschikbaar wordt voor krachten van Yacht en Tempo Team, beide onderdelen van de Randstad Groep.

Belangenorganisatie Vereniging Eigen Huis die ook bij de samenwerking van Randstad is betrokken, sprak ruim een jaar geleden de hoop uit dat het initiatief navolging zou krijgen bij andere hypotheekverstrekkers. Maar dat is tot op heden nog niet gebeurd.

Bron: ANP

Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer