Rutte wil af van fatalisme over 50-plussers

1

Premier Mark Rutte wil af van het idee dat oudere werknemers alleen als probleemgeval moeten worden gezien, voor wie geen ruimte meer is op de arbeidsmarkt.

Het kabinet wil in overleg met vakbonden en werkgevers zorgen voor een ‘positieve impuls’ voor deze groep. Als ze werkloos worden, moeten ze hulp krijgen bij het zoeken van een nieuwe baan en het moet voor bedrijven aantrekkelijker worden hen in dienst te nemen, zei hij dinsdag tijdens de algemene beschouwingen in de Eerste Kamer.

Rutte erkende dat ouderen moeilijk aan de slag komen. Anderzijds komen er jaarlijks 800.000 banen vrij, die voor een deel ook door 50-plussers worden ingevuld, zei hij.

Rutte verdedigde het nivelleringsbeleid, waarop in de Senaat veel kritiek is. Volgens de premier is het ‘niet onredelijk’ dat de lagere inkomens worden ontzien bij de bezuiniging van in totaal 45 miljard die het kabinet wil doorvoeren.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

1 reactie

  1. H.Groeneveld op

    Goede zaak dat er geld voor vrij wordt gemaakt om de (oudere werknemers weer aan de slag te krijgen)we moeten straks tot 67 waarschijnlijk 69 werken.
    Ik zie mezelf zeker niet als een probleem geval.Maar voor een werkgever zitten er te veel nadelen aan een oudere werknemer en zal in veel gevallen kiezen voor een jonger werknemer.

Reageer