SNCU blij met wetsvoorstel registratieplicht

0

DE SNCU is positief over het wetsvoorstel van minister Kamp om een registratieplicht in te voeren voor startende uitzendbureaus.

De cao-politie heeft de ervaring dat malafide bedrijven waar zij een onderzoek starten, failliet worden verklaard of dat men zelf de onderneming beëindigd, waarna onder een andere naam wordt doorgaan met de malafide praktijken. Het aantal bedrijven dat na de start van het onderzoek van de SNCU failliet is verklaard of zelf heeft besloten de onderneminging te beëindigen is in 2010 gestegen.
Wanneer er een registratieplicht is wordt voor de SNCU ieder bedrijf dat zich inschrijft onderwerp van onderzoek. De SNCU verwacht dat zo het aantal malifide bedrijven zal afnemen.

Uit de poll op Flexmarkt enkele maanden geleden bleek dat 57 procent van de bezoekers van deze website ook denkt dat verplichte certificering de beste oplossing is om malafide utizenders tegen te gaan.
 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer