Solliciteren via Instagram bij Fintrex

0

Solliciteren via Instagram is in opkomst. Fintrex is een uitzendbureau dat haar sollicitanten de mogelijkheid biedt om via Instagram te solliciteren.

Millennial

Het plaatsen en vinden van vacatures via social media als LinkedIn of Twitter gebeurt al veel, maar solliciteren via Instagram is nieuw. Toch is de opkomst hiervan logisch. Onder jongeren is Instagram veruit het populairst. Met het sociale kanaal kan vooral een jongere doelgroep worden aangesproken. De meeste (59%) van alle internetgebruikers tussen 18 en 29 jaar oud gebruiken Instagram, ten opzichte van 33% van de internetgebruikers tussen de 30 en 49 jaar.

Toegankelijk sollicitatieproces

En de millennial heeft de behoefte aan een gemakkelijk en toegankelijk sollicitatieproces, juist hiervoor biedt Instagram mogelijkheden. In tegenstelling tot bijvoorbeeld LinkedIn, biedt Instagram een persoonlijke touch en mogelijkheden tot personal branding. Dit biedt de sollicitant mogelijkheden om zich te onderscheiden van de massa. “Je krijgt een beter beeld van de persoon achter het CV,” zegt Fleur Vink, staffing consultant bij Fintrex. “Werkgevers vinden het belangrijk dat iemand niet alleen over een bepaalde ervaring beschikt, maar daarnaast qua waarden en cultuur bij hen aansluit”.

Cultuur van het bedrijf

Anderzijds is Instagram ook voor sollicitanten bij uitstek geschikt om vooraf te kunnen bepalen of de cultuur van het bedrijf bij hen past. “Instagram werkt perfect om op een laagdrempelige manier te laten zien wat er in het bedrijf gebeurt en wat voor sfeer er hangt. Millenials vinden het belangrijker dan andere generaties om te weten bij wat voor soort bedrijf ze terecht komen en wat voor soort mensen er werken. Ook daarvoor kan je terecht op het medium,” geeft Vink aan.

Proef vacatures

Dat Instagram werkt als recruitment tool, blijkt volgen Fintrex uit de eerste proef die zij hebben uitgezet; al binnen tien minuten waren de eerste sollicitaties binnen. Ook zien wij dat veel Instagramgebruikers via de posts navigeren naar de website en vervolgens daar op de vacature reageren.

Bron: Fintrex

Lees ook: Mobiel solliciteren wordt de norm in 2018

 

Op 17 april 2018 vindt het congres Futureproof Recruitment plaats. Futureproof Recruitment is hét event voor recruiters vol vooruitstrevende technologieën en -oplossingen. Met inspirerende keynotes, verdiepende sessies en de beste praktijkvoorbeelden. Kom NU in actie om het talent van morgen aan te trekken!  Na deze dag weet u uw recruitmentstrategie optimaal en toekomstbestendig in te zetten. Inschrijven kan online.

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer