Solliciteren via WhatsApp-video

0

bouwens& geeft kandidaten de mogelijkheid om te solliciteren door middel van een korte videobericht via WhatsApp. Volgens de facilitaire dienstverlener is videosollicitatie de toekomst voor recruitment.

Videosollicitatie
Een video toont niet alleen beelden van de kandidaat. Het biedt iemand de mogelijkheid om kwaliteiten te laten zien en horen die op papier niet of minder tot hun recht komen, zoals communicatie, uitstraling en motivatie.
‘Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat de eerste indruk van iemand binnen zeven seconden ontstaat. Een recruiter kijkt verder, maar klanten van een bedrijf vellen binnen enkele seconden hun oordeel over degene die ze helpt. Vooral voor functies met veel klantcontact, zoals receptionist of gastvrouw, is deze nieuwe manier van solliciteren een efficiënt instrument’, zegt Michael Bouwens, directeur van bouwens&.

Reactie via Whatsapp
Via Whatsapp kan een kort videobericht met een persoonlijke reactie op een vacature direct naar het mobiele nummer van de recruiter verstuurd worden. Deze vernieuwende aanpak geeft de recruiters letterlijk een beter beeld van de kandidaat. Dit versnelt de selectie van de juiste medewerkers en biedt kandidaten sneller duidelijkheid.
Bouwens: ‘Kandidaten kunnen op ieder moment en vanaf iedere locatie met hun smartphone een video van zichzelf opnemen en inzenden. Vervolgens bekijkt een recruiter de videoboodschap en besluit hij of zij direct om de kandidaat al dan niet uit te nodigen voor een gesprek. Deze toepassing past volgens ons bij de moderne tijd waarin de vorm en wijze van contact in snel tempo veranderen.’

bouwens& biedt van oorsprong chauffeursdiensten aan voor CEO’s en directeuren. Inmiddels heeft het bedrijf haar dienstverlening uitgebreid naar receptiediensten, beveiliging en facility management. Later dit jaar zullen de chauffeursdiensten onder de oorspronkelijke, vertrouwde naam Bouwens Chauffeursdiensten verder gaan.

Bron: bouwens&

Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer