Plaatsingsfee steeds populairder

0

Uitzendbureaus maken steeds meer gebruik van de mogelijkheid om een plaatsingsfee te ontvangen voor het bemiddelen van een 50-plusser uit de WW. Ook de scholingsvoucher (subsidie voor scholing) wordt steeds vaker aangevraagd.

Dat meldt brancheorganisatie NBBU op basis van een brief van minister Asscher (Sociale Zaken) aan de Tweede Kamer in het kader van het Actieplan 50pluswerkt.

Plaatsingsfee
De plaatsingsfee is een subsidie voor uitzendorganisaties die zij kunnen aanvragen als zij een 50-plusser uit de WW aan een baan helpen. Deze plaatsingsfee kan oplopen tot 1.500 euro bij een dienstverband van meer dan 12 maanden.

Het aantal verstrekte plaatsingsfees was in januari en februari dit jaar al groter dan het hele voorgaande jaar. Tot en met 17 mei zijn in totaal dit jaar al 2.964 plaatsingsfees uitgekeerd. Voor dit jaar heeft Asscher 7.500 plaatsingsfees geprognotiseerd.
Dat de plaatsingsfees meer wordt aangevraagd door uitzendorganisaties komt vooral door de verruiming van de regeling; voorheen kwamen alleen 55-plussers hiervoor in aanmerking, nu geldt dat ook voor 50-plussers.

Scholingsvoucher
De scholingsvoucher is een subsidie van maximaal 1.000 euro voor scholing van een werkloze 50-plusser die in dienst wordt genomen. het aantal aangevraagde en verstrekte scholingsvoucher bleef tot september ook achter bij de prognose, zo schrijft Asscher. Door het vereenvoudigen van de aanvraagprocedure en het verhogen van de scholingssubsidie van 750 euro naar duizend euro, loopt de regeling nu beter. Tot en met 17 mei dit jaar zijn al 3.500 scholingsvouchers verstrekt. Volgens de prognose zouden dat er dit jaar 5.500 worden.


Bron: NBBU

Lees ook: Veel 50-plussers in de WW hebben uitzendbaan

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer