StiPP: aanpassing pensioen payrollwerknemers

0

Vanaf 1 januari 2021 vallen payrollwerknemers niet meer onder verplichtstelling van StiPP. De payrollwerkgever is verplicht tijdig te zorgen voor een andere, ‘adequate pensioenregeling’.

De aanpassing in het pensioen voor payrollwerknemers heeft alles te maken met de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) die sinds 1 januari dit jaar is ingegaan. Hierin is vastgelegd dat payrollwerknemers vanaf 1 januari 2021 recht hebben op een ‘adequaat pensioen’. Gevolg hiervan is dat payrollwerknemers vanaf komend jaar niet meer onder de verplichtstelling van StiPP vallen.

Payrollwerknemers bouwen dus vanaf het nieuwe jaar geen pensioen meer op bij StiPP. Omdat de deelname bij het pensioenfonds StiPP eindigt per 1 januari a.s. is de payrollwerkgever wettelijk verplicht bij een andere pensioenuitvoerder een ‘adequate pensioenregeling’ regelen voor zijn payrollwerknemers.
StiPP belooft payrollwerkgevers de komende maanden via hun site en e-nieuwsbrief te informeren hierover.

Bron: StiPP

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer