Timing biedt flexwerkers scholingstraject aan

0

Timing biedt haar flexwerkers een permanent scholingstraject aan. Met de online trainingen wil de uitzender haar flexwerkers stimuleren om hun inzetbaarheid op de langere termijn te verbeteren.

De cursussen, variërend van coachend leidinggeven tot cursussen Excel, worden aangeboden in samenwerking met online trainingsbureau GoodHabitz.

93 trainingen
Op dit moment worden er 93 trainingen aangeboden en elke maand komen daar nog twee bij, zegt Opleidingen Specialist Mirella Beekman van Timing. ‘GoodHabitz is continu bezig met het ontwikkelen van nieuwe trainingen die breed toepasbaar zijn en die vooral gericht zijn op de persoonlijke ontwikkeling van onze flexmedewerkers. Zo faciliteren wij de ontwikkeling van de  vaardigheden die iedere werknemer nodig zal hebben.’

Animo onder flexkrachten
Het animo onder de flexkrachten is hoog. ‘Beter dan verwacht, eerlijk gezegd. We waren al blij als 10% van de flexkrachten met de trainingen aan de gang zou gaan. Maar het aantal inschrijvingen gaat nu al richting de 25%.’ Of dit percentage zo hoog blijft en hoe actief de cursisten de komende maanden met de trainingen aan de slag blijven zal moeten blijken, zegt Beekman.

30.000 opleidingsaccounts
Timing zal de trainingen onder de aandacht brengen via de opleidingsportal en door middel van sociale media. Verder hebben flexkrachten coachgesprekken, ook daar zullen zij worden gewezen op trainingen die bij hen passen. In totaal kunnen nu 17.500 flexkrachten deelnemen aan de opleidingen en Beekman verwacht, met de instroom van nieuwe flexkrachten gedurende dit jaar, dat er eind dit jaar zo’n 30.000 opleidingsaccounts zullen zijn verstrekt.

Aanvullende trainingen
Timing bouwt ook aan een portal met een aanbod van aanvullende trainingen, cursussen en mbo-opleidingen. Dit aanbod zal een combinatie zijn van bestaande trajecten die Timing in samenwerking met opleiders uitvoert, en op maat gemaakte opleidingen voor specifieke functies bij klanten, zoals drone-piloot in de logistieke sector.

Belang Timing
Dat uitzendkrachten goed opgeleid zijn, is niet alleen prettig voor de uitzendkrachten zelf. Ook Timing zelf heeft daar baat bij, zegt Beekman. ‘Het is ook voor ons van groot belang dat flexkrachten aansluiting blijven vinden op de vraag vanuit de arbeidsmarkt. Want investeren wij hier niet in, dan zal het voor ons steeds moeilijker worden om in te spelen op de behoeften van onze klanten.’

 

Dit nieuwsartikel is een vervolg op het eerder op Flexmarkt.nl gepubliceerde nieuwsbericht Timing biedt flexkrachten permanente scholing.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer