Uitzendbureaus laten plaatsingsfee liggen

0

Uitzendbureaus kunnen een plaatsingsfee krijgen als zij een 55-plusser die in de WW zit bemiddelen naar werk. Maar slechts weinig uitzendbureaus maken aanspraak hierop. Asscher verruimt de regeling en maakt deze ook beschikbaar voor 50-plussers.

Plaatsingsfee

De een bonus voor een uitzendbureaus die een oudere werkzoekende aan een baan helpt is een van de regelingen uit het Actieplan 55PlusWerkt.
Intermediairs die een werkzoekende 55-plusser naar werk bemiddelen, kunnen onder voorwaarden een plaatsingsfee aanvragen. Deze plaatsingsfee is afhankelijk van de duur van de arbeidsovereenkomst. Voor een dienstverband van een jaar of langer kan deze oplopen tot maximaal 1500 euro.

Het ministerie van Sociale Zaken had erop gerekend in 2014 12.000 aanvragen voor een plaatsingsfee te onvangen, maar tot en met mei is er slechts 107 keer een plaatsingsfee toegekend, zo meldt nrc.nl. Intercedenten lijken de regeling niet te kennen. Om de beloning meer bekendheid te geven kunnen uitzendbureaus daarom een mailing tegemoet zijn van het ministerie.

Regeling ook voor 50-plussers
Minister Ascher schrijft in de brief aan de Tweede Kamer dat hij het Actieplan met een jaar wil verlengen en dat voortaan ook 50-plussers gebruik mogen maken van de regelingen. Asscher heeft het budget hiervoor verhoogd van 67 naar 101 miljoen.

Volgens CDA-Kamerlid Pieter Heerma lijkt Asscher ‘een beetje de vlucht naar voren te kiezen, terwijl uit de cijfers blijkt dat het actieplan tot op heden eigenlijk helemaal niet goed loopt’. De resultaten blijven op enkele punten ver achter bij de gestelde doelen, constateert Heerma. ‘Werkzoekenden 50-plussers zijn er meer bij gebaat als de minister zijn energie er in zou steken om het actieplan echt te verbeteren.’

Het aantal werkzoekende 50-plussers met een WW-uitkering stijgt nog altijd. Op dit moment hebben ruim 188.000 50-plussers in ons land een werkloosheidsuitkering, bijna een kwart meer dan een jaar geleden.

 

Bron: nrc.nl/ministerie van Sociale Zaken/ANP

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer