Recruiters storten zich massaal op ict’ers

0

44 Procent van de Nederlandse ict’ers wordt maandelijks gehunt. Jonge ict’ers verwachten van de recruiter vooral hulp bij salarisonderhandelingen en midcareers willen loopbaanadvies.

Ict’ers worden zes keer zoveel benaderd voor een nieuwe baan dan de gemiddelde Nederlander.

Ict’ers geven de voorkeur aan een authentieke benadering. Van de recruiter wordt kennis over de inhoud van de functie verwacht, young professionals willen hulp bij salarisonderhandelingen en midcareers zien in de recruiter graag een sparringpartner die helpt  bij het maken van loopbaankeuzes. Dit blijkt uit het onderzoek ‘ICT arbeidsmarktmonitor 2014’ van Intelligence Group en Sterksen onder 435 ICT’ers.

Salaris op één
Ongeacht werkervaring, opleidingsachtergrond of type functie is een goed salaris een belangrijk aspect en zelfs een randvoorwaarden. Pas wanneer ICT’ers weten dat een goed salaris deel uit maakt van de arbeidsvoorwaarden kijken ze naar andere aspecten. Verder blijkt dat de lease auto aan populariteit verliest.

Thuis kunnen werken is voor alle ict-doelgroepen cruciaal is en vooral midcareers zijn op zoek zijn naar uitdaging in de functie. De top-3 meest gehunte ICT’ers zijn midcareers, development specialisten en ict’ers met een management functie.

Lees ook: Schaarste aan ICT-specialisten

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer