Vakantiekracht denkt ook aan toekomst

0

Jongeren die een vakantiebaan zoeken, denken daarbij aan hun toekomst. Ze willen vooral hun cv versterken.

Recruitmentspecialist YoungCapital maakte een top 5 van motivaties om te werken deze zomer.

 1. Goed op je cv
  De zomer blijkt voor jongeren het perfecte moment om vaardigheden te trainen waar ze later in hun loopbaan profijt van hebben. Zo is werken in een callcenter goed om van telefoonangst af te komen, winkelwerk geschikt om salesskills te ontwikkelen en administratief werk een uitgelezen kans om het reilen en zeilen van organisaties door te krijgen. Ook vakinhoudelijke ontwikkeling is mogelijk voor bijvoorbeeld IT’ers, reparateurs of meubelmakers in spe.
 2. Flink geld verdienen
  25 procent van de ondervraagden werkt deze zomer puur voor het geld. Nu de studie even op een lager pitje staat, blijft er tijd over om te sparen voor een nieuwe kamerinrichting, scooter, studieboeken of misschien zelfs een vakantie zonder ouders. De bekende horecabijbaan, het promotiewerk en een schoonmaakbaan zijn ook dit jaar in trek. Maar jongeren noemen ook werkzaamheden als bloemenverdeler, fietsmonteur of meubelbezorger als vakantiebaan.
 3. Een vaste bijbaan na de zomer
  De zomer is ook het ideale moment om een vaste bijbaan te vinden én er te blijven hangen, concludeert Youngcapital. Zo lenen de meeste banen zich perfect om na de vakantie parttime te blijven werken. Vooral in callcenters, promotiewerk, administratieve banen en winkelwerk lukt dat vaak. Ook in productiewerk en de logistiek zijn genoeg potentieel vaste bijbanen te vinden, bijvoorbeeld als postsorteerder of als koerier voor een online supermarkt.
 4. Mensen/leeftijdsgenoten ontmoeten
  Als alle klasgenoten op vakantie zijn, blijkt een zomerbaan voor sommige jongeren de ideale manier om nieuwe leeftijdsgenoten en vrienden te ontmoeten. Onder andere met werk in een kas (bijvoorbeeld die van een komkommerkwekerij) wordt teamwork op de proef gesteld. Nog een manier om sociale contacten op te doen, is als thuiszorgmedewerker voor ouderen. Een luisterend oor hebben is dan ook een van de gevraagde eigenschappen in de vacature.
 5. Geweldige herinneringen opdoen
  Het draait natuurlijk niet allemaal om geld. Maar ‘geweldige herinneringen opdoen’ motiveert bij aanvang van de zomer slechts een klein deel van Generatie Z om aan het werk te gaan. De respondenten die deze motivatie opgeven, dromen van een vakantiebaan als recreatie- of barmedewerker in Spanje. Een andere mogelijkheid is festivalwerk, bijvoorbeeld achter de bar of bij een fotobooth op het festivalterrein.

Bron: PW.

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer