Gemiddelde uurloon vakantiekrachten € 0,75 omhoog

0

Deze zomer solliciteren jongeren meer en op beter betaald vakantiewerk. Het gemiddelde uurloon voor een vakantiebaan is € 9,26.

Dat blijkt uit de cijfers van recruitmentspecialist YoungCapital.

Jongeren verdienen dit jaar per uur gemiddeld € 0,75 meer voor vakantiewerk. Landelijk gezien zijn de uurlonen van jongeren tussen 15 en 27 jaar met bijna 9% gestegen naar gemiddeld € 9,26 euro per uur in 2019.

Meer loon, meer sollicitaties

Mariska Visser, operational director van YoungCapital, wijt de gemiddelde loonstijging aan de krapte op de arbeidsmarkt. “Werkgevers hebben meer over voor de juiste vakantiekrachten. En dat loont, want er is bij ons dit jaar in mei al 20% meer gesolliciteerd op vakantiewerk ten opzichte van vorig jaar mei. In 2018 kwamen er 7.500 sollicitaties binnen en dit jaar 9.000.”

Lees ook: Vakantiekrachten aantrekken? Biedt flexibele uren

Promotiewerk populair

Er werd in de maand mei in Nederland het meest gesolliciteerd op vacatures voor promotiewerk, gevolgd door vacatures in de detailhandel, horeca en logistieke functies. Behalve in Noord-Holland, daar was het aantal sollicitaties voor logistieke functies hoger dan voor de horecavacatures. De meeste sollicitatiebrieven werden verstuurd in Noord-Holland, gevolgd door Zuid-Holland en Utrecht. De verwachte top-4 van steden met de meeste sollicitaties bestaat uit Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht.

Bron: YoungCapital

Let op! Per 1 juli gaat de Minimumloongrens naar 21 jaar, minimumjeugdloon stijgt

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer