Between Staffing groeit hard op alle fronten

0

Between Staffing heeft een omzetgroei geboekt van 80%. De groeisprong van Between Staffing is grotendeels te danken aan de overname van FastFlex in 2017. En de bemiddelaar van kenniswerkers blijft op zoek naar nieuwe overnames.

De Flexmarkt Omzetranglijst 2019 telt zes segmenten (qua omzetgrootte) waarbinnen één bedrijf boven de anderen uitsteekt. Deze FlexTopGroeiers zagen hun omzet dubbelcijferig groeien. Eén daarvan is Between Staffing.

FlexTopGroeier: Between Staffing
Omzetklasse: 150 – 500 miljoen euro
Omzet 2018: 413,5 miljoen euro
Omzetgroei (op jaarbasis): 80,3%

 

 

 

Overname FastFlex

De groeisprong van Between Staffing is grotendeels te danken aan de overname van FastFlex in 2017. In dat jaar telde de omzet van die acquisitie nog voor vijf maanden mee, een jaar later telden de volle twaalf maanden mee en zo kwam de omzetgroei uit op 80%. Volgens CEO Rein Buijtelaar is de integratie succesvol verlopen. “We hebben al onze klanten kunnen behouden en er enkele grote klanten bij gewonnen. Door de groei van de markt merken we bovendien dat bestaande klanten extra volume via ons laten verlopen.” De autonome groei van Between Staffing bedroeg 18%. Genoeg om de concurrentie te verslaan, zo onderstreept Buijtelaar.

Buy-and-buildstrategie

Het bureau is goed vertegenwoordigd in de niche van ICT-specialisten, maar breidt sterk uit in bredere specialismen. Op korte termijn wil Buijtelaar dat Between Staffing autonoom verder groeit, naar een omzet van 480 miljoen euro Ook al vindt hij de prijzen van bedrijven in de arbeidsbemiddeling ‘bijzonder hoog’, Between Staffing handhaaft zijn buy-and-buildstrategie voor de lange termijn. “We kijken bijvoorbeeld naar een speler op gebied van brokering voor financieel personeel. Ook zijn we geïnteresseerd in partijen die in het buitenland actief zijn in onze niches.”

Dit artikel is geschreven door Wilbert Geijtenbeek voor het juni-nummer van Flexmarkt dat onlangs is verschenen. Wilt u voortaan ook Flexmarkt ontvangen?

 De Flexmarkt Omzetranglijst Top-100 2019 staat online.

Lees ook over een andere FlexTopGroeier: P-services HR Group een van de snelstgroeiende flexbedrijven.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer