Olympia levert naast uitzendkrachten ook cobots

0

Olympia levert voortaan niet alleen uitzendkrachten aan opdrachtgevers, maar ook collaboratieve robots (cobots), die samen met de flexkrachten aan een taak kunnen werken.

Olympia Nederland en Olmia Robotics hebben hiervoor hun samenwerking geïntensiveerd.

Deze cobots kunnen werk overnemen dat voor mensen te zwaar, gevaarlijk en/of geestdodend is. Hierbij moet vooral gedacht worden aan de inzet van robotarmen ter ondersteuning van het werkproces.

Nieuwe banen

René Koier, Director Sales bij Olympia: ‘De inzet van cobots biedt bedrijven en flexwerkers veel kansen. Als Olympia zijn wij voortdurend bezig om mensen aan betekenisvolwerk te helpen. Doordat cobots fysiek zwaar, gevaarlijk en repetitief werk kunnen overnemen, blijft voor onze flexwerkers afwisselender en veiliger werk over. Het levert zelfs nieuwe banen op, zoals de coördinatie van de cobots. Hierdoor helpen wij onze uitzendwerkers in hun ontwikkeling en in het omgaan met robotisering.’

Vast uurtarief

De opdrachtgever kan volgens Olympia rekenen op een hogere productiviteit. Immers, robotarmen worden niet ziek, hoeven geen pauze en leveren een continue kwaliteit. Het bedienen van de robotarm is volgens Koier niet moeilijk: ‘Het is een kwestie van klikken, een beweging voordoen en vastzetten.’ De robotarm wordt betaald door de opdrachtgever via een timer en een vast uurtarief. Dat tarief komt ongeveer overeen met het loon van een uitzendkracht.

Bron: Olympia

Lees ook:

Over Auteur

Reageer