Van der Burg (VVD) kandidaat voorzitter bij NBBU

0

Tweede Kamerlid Brigitte van der Burg (VVD) stelt zich kandidaat voor het voorzitterschap van de NBBU.

De branchevereniging voor uitzend- en bemiddelingsbureaus neemt volgend jaar afscheid van huidig voorzitter Bart-Jeroen Croll, die de functie sinds 2009 bekleedde. ‘Als voorzitter wil ik mijn ervaring en netwerk inzetten om de leidende rol van de NBBU in de maatschappelijke discussie over flexibele arbeid te vergroten’, zegt Van der Burg.

Ondernemerschap en arbeidsmarkt
De huidige politica heeft ruime ervaring in de politiek, het bedrijfsleven en de wetenschap. Als Kamerlid is ze onder andere voorzitter van de Vaste Kamercommissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Daarvoor adviseerde ze met haar bedrijf BritBurg Advies bedrijven, brancheverenigingen en overheden over onder meer ondernemerschap, sociale zekerheid en arbeidsmarkt.

Flexibele banen
‘Ik ben zelf als ondernemer de politiek ingegaan en heb me op verschillende posities ingezet voor het MKB’, zegt Van der Burg. ‘(..) De flexibele arbeidsmarkt ligt politiek onder vuur. Sommige partijen en vertegenwoordigers van organisaties spreken over echte banen en flexibele banen. Maar flexibele banen zijn echte banen! Die boodschap moet benadrukt worden.’

NBBU verheugd
Scheidend voorzitter Croll is blij met de kandidatuur van Van der Burg. ‘Als bestuur zijn we verheugd dat Brigitte onze voorzitter wil worden en haar ervaring en netwerk binnen de politiek wil inzetten voor de NBBU. Hiermee zetten we als branchevereniging een flinke stap vooruit in onze rol als vertegenwoordiger van de brede flex in Nederland.’

Algemene Ledenvergadering
De leden kiezen hun nieuwe voorzitter 22 november, op de algemene ledenvergadering. Indien Van der Burg gekozen wordt – ze is de enige kandidaat voor het voorzitterschap – dan wordt zij na de Tweede Kamerverkiezingen op 23 maart benoemd tot nieuwe voorzitter.


Bron: NBBU

Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer