Vanaf 1 juli weer Nederlands Taalbudget aanvragen

0

Doorzaam biedt van 1 tm 31 juli weer de mogelijkheid om Nederlands Taalbudget aan te vragen. Deze vergoeding van € 1500 is bestemd voor uitzendkrachten die moeite hebben met de Nederlandse taal. Te denken valt aan arbeidsmigranten, statushouders en laaggeletterden.

Door de Nederlandse taal (beter) te leren participeren uitzendkrachten met een taalachterstand makkelijker op de arbeidsmarkt. Daarnaast is het belangrijk in het kader van veilig werken.

Met het taalbudget van maximaal € 1500 (ex. btw) kan een individuele- of groepstraining voor het leren Nederlands worden betaald. Je vraagt het budget aan op naam van de uitzendkracht op het portaal van Doorzaam.

Wil je voordat je gaat aanvragen eerst meer weten over het Taalbudget, dan kun je een webinar volgen via Teams. Tijdens dat webinar wordt uitgelegd wat het Nederlands taalbudget is, voor wie het bestemd is en wat de voorwaarden voor het aanvragen zijn. De webinars vinden plaats op 6 en 18 juni, van 9.30 tot 10.15 uur. Inschrijven kan vanaf deze pagina.

Flyer Nederlands Taalbudget

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer