Vraag naar logistieke professionals groeit met 30%

0

In het eerste kwartaal van 2014 is de vraag naar logistieke professionals met maar liefst 29% gestegen ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2013.

Dit blijkt uit de analyse Trends en Ontwikkelingen op de logistieke arbeidsmarkt 1e kwartaal  2014 door Yacht.

Industrie en logistiek
Het grootst is de stijging in logistieke managementfuncties; de vraag naar logistiek managers en supply chain managers steeg in het eerste kwartaal 2014 met 36% ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2013. De groeiende vraag wordt veroorzaakt door een sterke stijging vanuit de industriële sector en de logistieke dienstverleners.
De vraag naar operationeel planners en logistic engineers vlakte ten opzichte van het vierde kwartaal 2013 wel af, maar is met 18% nog steeds stevig te noemen. Dit blijkt uit de analyse Trends en Ontwikkelingen op de logistieke arbeidsmarkt 1e kwartaal 2014 van Hilbrand van der Kooi, competence director bij Yacht.

Topregio’s voor logistiek talent
Daar waar in het derde kwartaal van 2013 de stijgende trend vooral waarneembaar was in het zuiden van het land, zien we nu dat de vraag ontwikkeling op supply chain management vlak breed over het land verdeeld is. De regio Amsterdam en Eindhoven zijn nog steeds met kop en schouders de topregio’s voor logistiek talent. Uitbreidingsinvesteringen in de foodsector in het noorden van het land zorgen ervoor dat ook hier een toenemende vraag is naar supply chain managers.

Bron: Yacht

Lees ook: Yacht ziet economisch herstel in logistiek

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer