VVD werkt aan wetsvoorstel pensioen zzp’ers

0

De VVD wil een beter pensioen regelen voor zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers) en is bezig met een initiatiefwetsvoorstel.

Tweede Kamerlid Helma Lodders van de VVD zei dat eerder deze week naar aanleiding van een bericht op Nu.nl dat zij werkt aan een initiatiefwetsvoorstel, waardoor de zzp’ers ook collectief pensioen kunnen gaan opbouwen als zij dat zelf willen.  
 
Veel van de zelfstandig ondernemers hebben hun pensioen nu slecht geregeld. Eenpitters leggen vaak geen geld opzij voor hun oude dag, omdat ze dat te duur vinden. Kamerbreed leven hierover al tijden zorgen. Met het groeiende aantal zzp’ers in Nederland zou in de toekomst een nieuwe groep van arme ouderen dreigen te ontstaan.
 
Lodders hoopt haar initiatiefwet nog deze zomer in te dienen. "We kennen inmiddels een kleine miljoen zzp’ers en van hen bouwt nu ongeveer de helft geen pensioen op”, aldus de liberale politica.
 
Het VVD-Kamerlid benadrukt wel dat het gaat om mensen die zelf hebben gekozen voor het ondernemerschap. Zij wil dan ook geen verplichting voor zzp’ers om deel te nemen aan een collectief pensioen, zoals die voor werknemers geldt. Haar idee is dat zelfstandigen zich vrijwillig kunnen aansluiten bij een zogeheten Premiepensioeninstelling (PPI) om aanvullend pensioen te sparen naast de AOW.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer