Werknemers nemen graag deel aan vitaliteitsprogramma’s als de werkgever maar betaalt

0

Uit onderzoek blijkt dat 69% van de medewerkers die deelnemen aan vitaliteitprogramma’s zich beter voelt, met meer energie en een betere fysieke conditie als belangrijkste voordelen. Daarnaast voelen werknemers met toegang tot vitaliteitsprogramma’s zich gelukkiger, fysiek en mentaal fitter en zijn ze vaker geneigd hun werkgever aan anderen aan te bevelen.

Dit blijkt uit een onderzoek naar vitaliteitsprogramma’s op de werkvloer in opdracht van Acture en uitgevoerd door Highberg. De belangrijkste bevinding van het onderzoek is dat werknemers de waarde van vitaliteitsprogramma’s erkennen, vooral op het gebied van werk-privébalans en gezondheid. Medewerkers ervaren significante voordelen, zoals een vermindering van stress en een toename van de algehele tevredenheid op de werkvloer. Werknemers hebben een duidelijke mening wat ze over de streep moet trekken om mee te doen aan een vitaliteitsprogramma: Zorg voor een onkostenvergoedingen (26%), biedt een gevarieerder pakket aan (23%) en zorg voor meer flexibiliteit in de tijden (23%).

Lees ook: "Het ontwikkelbudget mag wat vaker ingezet worden"

Liever niet sporten met collega’s

Het onderzoek toont aan dat 59% van de werknemers heeft deelgenomen aan vitaliteitsprogramma’s, met een sterke focus op het verbeteren van zowel fysieke als mentale gezondheid. Ondanks de positieve effecten van deze programma’s, blijkt dat 41% van de werknemers geen gebruik maakt van de aangeboden mogelijkheden. Van de werknemers die geen gebruik maken van het sportaanbod van de werkgever geeft 38% van de ondervraagden aan het ongemakkelijk te vinden om met collega’s te sporten. Een kwart is eenvoudig te moe om na het werk zich nog te hijsen in de sportkleren. Daarnaast is het zo dat onzekerheid over het gewicht en uiterlijk voor 15% een belemmering is om mee te doen.

Over Auteur

Ronald Bruins is hoofdredacteur van Flexmarkt.

Reageren is niet mogelijk.