‘Als flexondernemer zul je morgen al een stap moeten zetten’

0

Op 21 juni vindt in Houten het jaarlijkse FleXevent plaats. Het thema is Flexbureau 4.0. Met Wim Davidse, hoofdredacteur van Flexmarkt, blikken we vooruit op het evenement. Welke onderwerpen heeft hij er dit jaar als wezenlijkste uitgepikt en naar welke sprekers kijkt hij uit?

Flexbureau 4.0 is al voor de vierde editie op rij het thema, geeft Wim Davidse aan. “We zijn daar nog lang niet over uitgepraat. We spreken van Flexbureau 4.0 naar analogie van vierde industriële revolutie en die is nog maar net begonnen.” Deze jongste industriële revolutie wordt aangejaagd door ontwikkelingen als kunstmatige intelligentie, groene technologie, de metaverse en nieuwe materialen. Ze vindt plaats tegen een achtergrond van demografische veranderingen, globalisering en deglobalisering, verduurzaming en digitalisering.

Continu transformeren

Deze omwenteling vraagt, maant Wim Davidse, om dingen niet een beetje anders te doen, maar om radicale veranderingen. “Flexbureau 1.1 is niet genoeg. De nieuwe tijd wordt er een van ingrijpend transformeren. Je zult de komende tijd bezig moeten zijn met vragen als: wat vragen de markt en de huidige situatie van mij en wat moet ik met de huidige ontwikkelingen?”

Zoals elk jaar zal Wim Davidse het Flexevent aftrappen met een schets van de meest actuele stand van zaken in de economie in het algemeen en de branche in het bijzonder. Vol vaart behandelt Davidse zaken als consumentenvertrouwen, bestedingen, inflatie, werkloosheid, en de impact daarvan op de branche. Is flex aan het groeien of stagneert het? In hoog tempo krijgen de toehoorders een beeld van wat er aan de hand is en waarom.

Digitalisering: moeilijker dan voorgespiegeld

Keynote spreker is dit jaar Menno Lanting. Hoofdthema van diens betoog zal digitalisering zijn, kondigt Wim Davidse aan. “In de afgelopen coronajaren heeft zich de digitalisering nog verder versneld. Maar daar zijn wel kanttekeningen bij te maken. Zo staan we nog maar aan het begin van het transformatieproces. En ten tweede: het is veel moeilijker dan het wordt voorgespiegeld.”

Op het programma staan ook podiuminterviews met sterke groeiers uit de branche. Wim Davidse hoopt ze het geheim te ontfutselen achter hun groei, zodat publiek er zijn voordeel mee kan doen.

Samen transformeren

Het FleXevent is niet alleen voor directeuren of managers, benadrukt Wim Davidse. “Het is interessant voor bijna iedereen die in de sector werkt, dus ook intercedenten, recruiters en medewerkers van het backoffice. Ook voor hen is het interessant te weten: wat gebeurt er in de wereld en wat betekent dat voor ons? Hoe kan ik daar zelf over meedenken als ik straks weer op mijn werk kom?”

“Die veranderingen zijn geen oceaanstomer die pas over zeven jaar aankomt”, waarschuwt Wim Davidse. “Je zult morgen al een stap moeten zetten. En wat wordt die dan? Geïnformeerde medewerkers zijn noodzakelijk als je samen met team wilt nadenken over de noodzakelijke transformaties. Of je nu in Roermond loodgieters uitzendt of op de Zuidas financieel controllers bemiddelt, je gaat op het FleXevent inzichten en inspiratie opdoen die je kan gebruiken om in jouw organisatie de toekomst vorm te geven.”

Dit artikel is geschreven door Guido de Kanter voor Flexmarkt.

 

flexeventFleXevent 21 juni a.s.

Groeien met jouw flexbedrijf in deze turbulente tijd? Op het komende FleXevent presenteren we de nieuwste inzichten in de belangrijkste uitdagingen en kansen in onze markt en maatschappij, bespreken we de grote mogelijkheden van recruitment 4.0 en – voor het eerst– zoomen we in op de geheimen van flexbureaus die de afgelopen jaren uitzonderlijk hard zijn gegroeid.
Bekijk het interessante programma van het FleXevent op 21 juni a.s. in Houten en meld je aan!

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer